the_soulmate_experience
Boeken Relaties

The Soulmate Experience

Door
op
29 augustus 2014

Een liefdevolle relatie waarin we een echte verbinding voelen met onze partner, willen we dat niet allemaal? Een relatie die na verloop van tijd net zo levendig voelt als deze in het begin was. Het lijkt een ideaal plaatje, want hoe vaak struikelen we niet. Voelen we frustraties over de tekortkomingen van onze partner en sluiten we ons uiteindelijk uit boosheid voor elkaar af. Wat je moet doen om zo’n ‘soulmate experience’ te krijgen en hoe je deze houdt, staat in het boek ‘The Soulmate Experience’ geschreven door Mali Apple en Joe Dunn.

The Soulmate Experience is geen spiritueel boek over soulmates. Het is een helder en praktisch boek over hoe je kunt omgaan met relaties in je leven. Toe te passen bij liefdesrelaties, maar net zo handig voor vriendschappen, familie en werkrelaties.

Eén van de beste boeken, nee hét beste boek dat ik tot nu toe over relaties heb gelezen. Het leert je vanuit een ander perspectief te kijken door de obstakels in je relaties te zien als uitdagingen. Momenten waarvan je kunt leren en kunt groeien. Je hebt zelf een keuze hoe je dingen wilt ervaren. En zodra je eigen houding en ervaring verandert, zal dit ook een uitwerking hebben op de houding van de ander. Er worden ideeën en handvaten aangereikt die op het eerste gezicht misschien vreemd voor je klinken, ze werken wel.

Mali en Joe hebben het boek geschreven vanuit hun eigen ervaringen van hun relatie. Ze gingen op zoek naar de reden waarom het hun wel lukt om liefde en passie te blijven voelen en hun verbinding met elkaar juist te verdiepen. Met wat ze vonden, gingen ze vervolgens aan de slag om stellen en singles te coachen, waarna hun boek is ontstaan, The Soulmate Experience.

Het boek bestaat uit twee delen

  • Hoe creëer je een soulmate ervaring
  • Hoe houd je jouw soulmate ervaring levendig

soulmate_experience

Hoe creëer je een soulmate ervaring

Het belangrijkste uit het eerste deel is de vraag hoe beschikbaar jij zelf bent voor een soulmate-ervaring. In plaats van de vraag ‘hoe vind ik een soulmate’, is de vraag aan jou ‘hoe word ik zelf een soulmate’. De schrijvers zetten je aan het werk om bewust te kijken naar je eigen houding en je overtuigingen. In hoeverre helpen deze jou bij het creëren van de ervaring die je eigenlijk graag wilt of staan ze misschien in de weg om de juiste partner te vinden en te houden? En wat kun je doen om dit te veranderen? Hoe meer beschikbaar jij zult zijn voor een soulmate-ervaring, hoe eerder je deze zult aantrekken.

Wat ik heerlijk vind, zijn de vele quotes en de vragen die Mali en Joe je stellen in hun boek. Uitspraken die je spiegelen en bewust laten nadenken, zoals,

We often unknowingly drag a suitcase full of problems into a new relationship, drop them at our partner’s feet, and say, “Fix these for me!”

What is there for me to learn here? can shift your focus from “what’s wrong” to “what’s possible”

Hoe houd je jouw soulmate ervaring levendig

Tja, en als je elkaar gevonden hebt, hoe hou je het dan samen leuk.

We kennen allemaal wel een aantal uitdagingen in relaties: jaloezie, regels en afspraken en wellicht het grootste obstakel; verwachtingen.

Veel van deze situaties zijn gebaseerd op angst. Angst om wat we net voor elkaar hebben, een relatie, weer te verliezen. Maar hoe meer we onze partner en relatie vastzetten, hoe meer we zelf creëren wat we juist willen voorkomen: frustratie en weerstand en uiteindelijk een verbroken verbinding. Mali en Joe laten zien dat je in alles een keuze hebt. Een keuze om vanuit een ander perspectief te kijken. In plaats van elkaar te bekritiseren of (het andere uiterste) onderwerpen te vermijden, durf er bewust naar te kijken. Juist het aan durven gaan van die uitdagingen kan je dichter bij elkaar brengen. Wat daarvoor nodig is, is om je relatie niet te baseren op angst, maar op vrijheid.

Eén voorbeeld om dit te bereiken is om je partner te zien als een genodigde in je leven. Als iemand waarvan je blij bent om hem/haar te zien, wanneer dat ook is. Je beseft dat jullie tijd samen beperkt is en dat je deze niet wilt verspillen met negativiteit, maar juist gebruikt om te genieten van elkaar en van alles wat je tegenkomt. Je zorgt er samen voor dat jullie relatie een veilige, warme plek is waar je allebei jezelf kunt zijn. Problemen die zich voordoen ruim je zo snel mogelijk.

Your partner doesn’t owe you anything

A safe relationship space is free of judgment, criticism, and blame

Een ander hoofdstuk gaat over verwachtingen en hoe je deze kunt omzetten in een liefdevolle uitnodiging. Door te begrijpen dat onder elke verwachting (die we soms uiten, maar soms ook niet) eigenlijk een verlangen ligt. Een verlangen om te verbinden met de persoon waar je van houdt.

What gift can your partner offer you if all they do is meet your expectations?

Acting as your partner’s coach, and getting on your partner’s case, are two entirely different things!

In de 16 hoofdstukken wordt elk onderwerp uitgebreid besproken en aangevuld met ervaringen van mensen. Het is praktisch, volledig, herkenbaar en een goede spiegel die je bewust maakt. De tips en adviezen kun je meteen toepassen in je eigen leven.

Het boek is op dit moment alleen in het Engels (en Spaans en Deens) te bestellen. Het is echter duidelijk en praktisch geschreven, dus voor iedereen met een goede basiskennis van de Engelse taal goed te lezen.

Behalve het boek is het ook leuk om Mali en Joe online te volgen. Bijvoorbeeld op hun YouTube kanaal, waar ze in allerlei filmpjes praten over de onderwerpen uit het boek.

En ze zijn te volgen op Facebook, Twitter en Pinterest.

En natuurlijk via hun website, waar je o.a. twee hoofdstukken uit het boek gratis kunt downloaden en waar je ook het boek kunt bestellen.

(Visited 1 times, 1 visits today)
TAGS
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN

GEEF EEN REACTIE

Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring