what's_stopping_you
Persoonlijke ontwikkeling Werk

Weerstand bij veranderingen

Door
op
13 juni 2014

De wereld is aan het veranderen. Niets lijkt meer hetzelfde te kunnen blijven. Business modellen en strategieën, manieren van leidinggeven, maar ook mensen zelf merken dat ze (moeten) veranderen. Op de een of andere manier lijkt dat wat we altijd deden niet meer te werken.  We moeten iets anders gaan doen. Maar waarom voelen we weerstand?

Op zoek naar verandering

Je ziet het steeds meer, mensen verliezen vertrouwen in de overheid, in organisaties en in leidinggevenden. We willen graag dat dingen anders gaan. We verwachten meer openheid, empathie en aandacht. Van organisaties wordt daarom gevraagd meer ‘social’ te zijn, om meer betrokken te zijn bij hun klanten. Van leidinggevenden meer aandacht voor hun medewerkers om ze mee te nemen in de veranderingen in hun bedrijf. En een beetje meer begrip in plaats van oordelen en elkaar naar beneden halen geldt in het algemeen voor onze maatschappij.

Diverse mensen voelen dat het werk wat ze doen, niet meer bij hun past en zijn op zoek naar iets anders. Toch wil het met veranderen nog niet altijd lukken en is het ene bedrijf, de ene persoon succesvoller dan de andere. Waar zit de weerstand? Waarom willen we graag dat alles hetzelfde blijft en durven we de stap niet te zetten? En soms doen we nog alsof er helemaal niets aan de hand is.

Weerstand

We zijn bang. Bang voor wat we nog niet kunnen zien, bang voor het onbekende. Het is makkelijker om onze kop in het zand te steken, of in de slachtofferrol te kruipen en naar de ander te wijzen dat hij het maar op moet lossen.

Zijn we bang dat het ons niet lukt? Dat we falen en dat we geen oplossing kunnen vinden voor de crisis, de zorg, de werkloosheid, het vinden van die andere baan of opzetten van je eigen bedrijf en noem maar op.

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure ~ Marianne Williamson

Of zijn we bang om echt te laten zien wie we zijn en waartoe we in staat zijn. Durven we met ideeën en oplossingen te komen die zo anders zijn dan we gewend zijn. Durven we te vertrouwen dat wat er ook op ons pad komt, wij het wel aankunnen. En dat dan blijkt dat we wel succesvol kunnen zijn. Durven wij op onszelf te vertrouwen?

(Visited 1 times, 1 visits today)
TAGS
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN

GEEF EEN REACTIE

Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring