memories_of_my_soul
Persoonlijke ontwikkeling

Herinneringen van mijn ziel

Door
op
19 september 2014

Heb jij dat wel eens? Je komt ergens binnen voor de eerste keer, en je krijgt het gevoel alsof je er al veel vaker geweest bent. Het voelt alsof je er thuis bent. Of dat je iets voor de eerste keer doet en het meteen goed voelt, alsof je dat al meer hebt gedaan. Het is alsof je je iets herinnert, wat je toch niet kunt weten.

Ik heb dat. Als ik een lange afstand in mijn auto rijd, heb ik het gevoel alsof ik op een paard zit. Het klinkt misschien vreemd, toch is het wel zo. Als ik het stuur van mijn auto vasthoud, voelt het voor mij alsof ik teugels in mijn handen heb. En al rijdende overvalt mij een gevoel van vrijheid alsof ik op een paard in galop over heuvels rijd. In de realiteit is dat natuurlijk niet zo, want als ik om mij heen kijk zie ik asfalt, veel auto’s en links en rechts een benzinestation. Niets geen vrijheid en groene heuvels dus.

Ik heb geen idee waar het vandaan komt. Heb ik iets met paarden? Nee, ik vind ze wel leuk, maar toch niet in het bijzonder. Rijd ik paard? Ooit één keer gedaan, maar daar heb ik toch niet dat gevoel van vrijheid en genieten aan overgehouden. Eerder een herinnering van spierpijn…

Een andere ervaring had ik toen ik voor de eerste keer in Maleisië was en daar een tempel ging bezoeken. Ik herinnerde mij dat ik voor de tempel stond en mijn schoenen uittrok om deze te betreden. Toen mijn voeten het koele marmer raakten en mijn neus de geur van wierook opsnoof voelde ik mij er meteen thuis. Bijzonder, want tot dat moment had ik nog nooit een tempel bezocht noch had ik een bijzondere band met het boeddhisme. Toch voelde het heel vertrouwd om daar te zijn en voelde ik mij erg op mijn gemak.

We weten dat het onze zintuigen zijn die helpen om herinneringen op te slaan in ons geheugen. Maar dat zijn dan herinneringen van onze jeugd en van wat nu plaats vindt. Toch herinneren mijn zintuigen blijkbaar dingen die ik nog nooit eerder heb meegemaakt, vreemd…

Reïncarnatie

Een tijdje geleden heb ik een bezoek gebracht aan een reïncarnatietherapeut. Nu zijn de meningen verdeeld over reïncarnatie en vorige levens. Van mij is iedereen vrij om daar wel of niet in te geloven, maar mij intrigeert het onderwerp wel. Ik volgde al enige tijd een therapeute op Twitter en Facebook en ik was geraakt door haar mooie verhalen. Het idee van een sessie speelde al langer in mijn hoofd, maar nu vond ik het tijd om daar iets mee te doen. Ik wilde wel eens weten of ik al vaker op deze aarde ben geweest en wat ik zoal heb meegemaakt. Bovendien speelden er een aantal vragen in mij waarop ik graag een antwoord zou vinden.

Herinneringen uit vorige levens

Het was een hele bijzondere ervaring om op reis te gaan in mijn eigen ziel en te ervaren waar ik was geweest, wie ik daar was en wat ik heb meegemaakt. Vooraf hebben Chantal en ik uitgebreid besproken welke vragen ik had en waar ik op dit moment in mijn leven sta. En op veel van die vragen heb ik een antwoord gevonden.

herinneringen_ziel

Bijzonder toch dat ervaringen uit een ver verleden zo’n indruk achter kunnen laten en je leven op dit moment kunnen beïnvloeden. Het gaat dan om ervaringen en gevoelens die je in die tijd niet hebt kunnen verwerken en met je mee blijft dragen. In dit leven komen ze weer naar boven om jezelf een kans te geven ze alsnog aan te gaan en er iets mee te doen. Je merkt dit doordat je steeds in dezelfde situaties terecht blijft komen of dezelfde type mensen blijft tegenkomen. Telkens weer, totdat je begrijpt wat er aan de hand is en totdat jij de cirkel doorbreekt. Want de sleutel  van jouw geluk, blijk je zelf in de hand te hebben. Jij hebt de mogelijkheid om een andere keuze te maken en voorgoed deze nare ervaring af te sluiten.

Soms kijken we naar de lastige mensen en ervaringen in ons leven als obstakels, als dingen die vervelend zijn. We hebben dan de neiging om ons terug te trekken in onze boosheid of pijn en wijzen dan naar de ander dat die zo vervelend is. Maar van deze momenten kunnen we ook veel leren. Door ze te zien als spiegels krijgen we een kijkje in onze eigen ziel en zien we waar we onszelf beperken. Door ze te zien als uitdagingen krijgen we een kans om onszelf te helen en weer te worden wie we eigenlijk zijn.

Zo achteraf gezien kan ik zeggen dat ik dankbaar ben voor de mensen die ik op mijn pad ben tegengekomen. Ze hebben mij gespiegeld en laten zien waar ik mijzelf kan helen, zodat ik weer mijn echte zelf kan zijn. Hoe lastig sommige van die situaties ook zijn geweest, eigenlijk waren het cadeautjes die mij weer bij mijzelf hebben gebracht. Nu heb ik gezien waar de herinneringen vandaan komen en heb ik een aantal cirkels doorbroken.

O ja, wat die herinneringen over paarden en tempels betreft, klopte het hoor. Blijkbaar heb ik ooit als vrijheidsstrijder op mijn paard door de heuvels van Frankrijk gezworven en ben ik ooit de abt van een klooster ergens in Azië geweest. Hebben mijn zintuigen dat toch mooi goed onthouden!

(Visited 1 times, 1 visits today)
TAGS
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN

GEEF EEN REACTIE

Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring
Ambassadeur van
T-14-10 Ambassadeur_logo_oranje_kl
Instagram
Instagram has returned invalid data.

Let's connect!