echt_ontmoeten
Relaties

Ik wil je echt ontmoeten

Door
op
12 september 2014

September, de herfst komt steeds dichterbij. Voor velen van ons ligt de zomervakantie al weer een paar weken achter ons en voor sommigen lijkt het misschien al weer erg lang geleden. Weet je nog, hoe het was?

Die tijd dat het tempo omlaag ging en je even afstand van je dagelijkse beslommeringen nam. Die tijd waar je even aan niets hoefde te denken, je gewoon kon ‘zijn’ en kon genieten. Het nieuws uit de wereld en uit Nederland was ver weg want je telefoon, die had je even uitgezet. Het enige wat je hoefde te doen was in dat moment te leven. Te genieten van wat er om je heen gebeurde en te genieten met wie je op dat moment was.

Je voelde je ontspannen. In je hoofd was het heerlijk rustig en daardoor lukte het ook om met al je aandacht bij dat moment te zijn. Kon je aandachtig luisteren naar de mensen om je heen en leek het haast wel of je veel meer hoorde van wat ze zeiden, je meer betrokken voelde bij hen. Je genoot en toen je de anderen in de ogen keek zag je dat zij het ook zo voelden. Een warm gevoel trok door je heen. Mmm….dat gevoel, dat zou je wel vast willen houden…

Nu, nu ben je weer in je oude vertrouwde omgeving. Je bent weer aan het werk en ook thuis valt alles in het oude ritme. Om je heen gebeurt van alles en er zijn ook allerlei mensen om je heen. Je weet dat, want je ziet dat, in je telefoon. Elk uur grijp je er even naar (dat kan, want je hebt hem 24/7 bij je) en check je alle apps die je maar op je telefoon hebt staan. En dat zijn er heel wat, want je wilt niets missen. WhatsApp, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn, Facebook, en ook nog even je mail. Je leest wat er gebeurt en om dat te laten merken klik je eens op like, of op share of op retweet.

Toch krijg je niet alles mee. Soms krijg je een reactie of een like terug, vaak ook niet. Is je boodschap duidelijk overgekomen? Werd je grapje begrepen? Tussendoor wordt er thuis ook van alles aan je gevraagd, afwezig geef je antwoord. Het is moeilijk je aandacht erbij te houden en echt betrokken te zijn, bij alles. Je hoofd wordt onrustig, je voelt je gespannen.  Hè, dit gevoel, dit wil je niet…

ik_wil_je_echt_ontmoeten

Want je wilt niets missen…

Ik zie het zoveel om mij heen, mensen die wel vergroeid lijken met hun telefoon. Die ieder moment weer naar dat apparaat grijpen om te kijken of ze iets gemist hebben. Ze zijn zo druk met kijken naar wat er ver weg gebeurt, dat ze missen wat er vlak voor hun neus is. Die vrouw in de trein met wie je zomaar een leuk gesprek had kunnen hebben. De mooie zonsopkomst onderweg in de auto naar je werk. Die collega waar je elke dag mee werkt, maar die je eigenlijk helemaal niet kent. Je kinderen die trots met je willen delen wat ze op school hebben meegemaakt. Je partner die je graag even wil aanraken.

Jammer is dat toch. Dat we contact maken zo vlak en zo vluchtig hebben gemaakt. Want juist in een live ontmoeting krijg je zoveel meer. De subtiele signalen van lichaamstaal, de blik in iemands ogen, emoties die je af kunt lezen van iemands gezicht en niet te vergeten je eigen gevoel en lichaam dat daar op reageert.

Ik mis die extra dimensie, ik mis het voelen. Ik ben dan ook een gevoelsmens. Maar zijn we dat niet allemaal, gevoelsmensen? Zei Maslow niet ooit dat onze basisbehoeften zijn; liefde voelen, warmte, geborgenheid en gezien worden? Maar hoe komt het dat we dat tegenwoordig zo vaak uit dat apparaat halen? Wat is er gebeurd met écht contact maken?

Ik ben een beetje klaar met Facebook en de andere apps. Ik wil je Echt ontmoeten. Ik wil je in de ogen kunnen kijken. Ik wil met aandacht kunnen luisteren naar je hele verhaal en af en toe een vraag aan je stellen omdat ik met je meeleef en meer van je wil weten. Ik wil je aan kunnen raken en een kus of een knuffel kunnen geven. Ik wil je écht ontmoeten want live, is het zoveel leuker.

(Visited 1 times, 1 visits today)
TAGS
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN
4 Reacties
 1. Beantwoorden

  Alain

  13 september 2014

  Bedankt voor dit mooie verhaal, helemaal waar, het echte ont-moeten is uitzonderlijk geworden. Je verhaal maakt je weer bewuster!

  • Beantwoorden

   Linda

   13 september 2014

   Dank je wel Alain! Fijn dat ik je heb kunnen inspireren.

 2. Beantwoorden

  Elja

  26 januari 2015

  Ja, herkenbaar. prachtig artikel over gelezen vandaag: http://www.theguardian.com/travel/2013/may/31/siberia-cabin-lake-baikal-russia?CMP=share_btn_tw

  • Beantwoorden

   Linda

   27 januari 2015

   Mooi verhaal Elja. Wat stilte kan doen…

GEEF EEN REACTIE

Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring
Ambassadeur van
T-14-10 Ambassadeur_logo_oranje_kl
Instagram
Instagram did not return a 200.

Let's connect!