falls_into_place
Persoonlijke ontwikkeling Werk Zelfzorg

Hoe alles op zijn plaats valt

Door
op
28 mei 2016

Normaal gesproken kijk ik niet zo vaak achterom. Wat gebeurd is, is gebeurd. Die momenten die een fijn en warm gevoel bij mij hebben achtergelaten heb ik opgeslagen in mijn geheugen. En de mindere momenten, die samenvielen met gevoelens van verdriet of boosheid, die heb ik losgelaten. Nadat ik ze eerst heb doorvoeld en doorleefd en mijn best heb gedaan om eruit te halen wat voor mij goed was om te weten. Maar daarna, voel ik geen behoefte meer om die mindere momenten weer op te zoeken. Het verleden is niet de plaats waar ik leef. Ik leef in het nu.

En ik kijk voor mij uit, naar de doelen die ik voor mijzelf heb gesteld. Ik kijk naar de dromen die ik heb en die ik graag nog wil waarmaken. Ze zijn nog niet tastbaar, die dromen. Ze hebben nog geen duidelijke vormen in het hier en nu aangenomen. Maar vanaf het punt waar ik nu sta, kan ik al wel de contouren in de verte zien. Heb ik al wel een idee waar ik wil uitkomen.

En nu ik hier zo sta en wat dromerig voor mij uit staar naar mijn toekomst, valt mij iets op. Er is meer te zien dan alleen die contouren. Elk beeld dat ik aan de horizon waarneem, is opgebouwd uit verschillende losse stukjes. En wanneer ik focus en nog beter kijk herken ik ze, die losse stukjes. Zie ik dat elke bouwsteen één van de ervaringen uit mijn verleden is. Ontwaar ik de mensen die ik ooit ben tegengekomen, in relaties, in vriendschappen en in mijn werk. Begrijp ik waarom elk van die ervaringen, of ik ze nou leuk vond of niet, nodig is geweest.

Zie ik de valkuilen waar ik ooit ben ingestapt en die bij mijn nieuwe doel ook precies zo kunnen voorkomen, maar die ik nu ga ontwijken. Zie ik welke nieuwe delen van mijzelf ik in het verleden heb ontdekt, die ik nu zo goed kan gebruiken om dat ene doel te halen. Begrijp ik hoe elke baan en alle werkzaamheden die ik tot nu toe heb gedaan, perfect passen in het plaatje dat ik nu voor ogen heb.

Had ik ook maar één van deze ervaringen gemist, dan was het nu voor mij lastiger geweest. En had ik op dit moment minder kennis gehad om te gebruiken, minder inzicht gehad in wie ik ben en in het leven algemeen en vooral had ik mij niet zo stevig en zelfverzekerd gevoeld dat die beelden aan mijn horizon echt haalbaar zijn.

Normaal gesproken kijk ik niet vaak achterom. Maar soms loont het om heel even terug te kijken. En te zien hoe al die stukjes uit je verleden nu perfect in elkaar passen en samen je toekomst vormen. Je toekomst die perfect past bij jou.

Rechten foto: Björn Simon

(Visited 1 times, 1 visits today)
TAGS
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN
2 Reacties
 1. Beantwoorden

  Anna

  30 mei 2016

  Voelt vandaag bij mij precies zo ☺

  • Beantwoorden

   Linda

   31 mei 2016

   Dank je Anna, voor je reactie. Ben blij dat dingen ook voor jou op zijn plaats vallen.

GEEF EEN REACTIE

Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring