had_ik_maar
Emoties Zelfzorg

Had ik maar…

Door
op
13 juli 2019

Spelen ze weleens door jouw hoofd? Woorden als ‘had-ik-maar…’

De ik-had-meer-geduld-moeten-hebben, de als-ik-dit-vooraf-had-geweten-had-ik-het-anders-willen-doen, de ik-had-sommige-woorden-kunnen-inhouden.

Hoewel terugkijken op wat je hebt gedaan en gezegd van tijd tot tijd verstandig is, helpt het niet om deze woorden te blijven herhalen. Ze houden je gevangen in een eeuwigdurende loop. Alsmaar rondjes draaiend in de verleden tijd. In hoe het anders had kunnen gaan.

Aan wat er in het verleden is gebeurd kunnen we weinig doen. Maar op onze toekomst hebben we nog steeds invloed.

Want misschien gaat het niet zozeer om de betekenis van de woorden, maar meer om de tijd waarin je ze gebruikt. En zijn het de ik-ga, ik-kan en ik-wil die je nodig hebt om je te brengen waar je graag wilt zijn.

Onze gevoelens van schaamte, spijt en schuld zijn er niet om ons eeuwig te plagen. Nadat we ze hebben gevoeld, mogen we ze ook weer loslaten.
Ze willen alleen maar laten zien dat we ergens om geven.

En misschien, is dat helemaal niet zo erg.

 

 

Rechten foto: Anthony Tran on Unsplash

(Visited 1 times, 1 visits today)
TAGS
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN

GEEF EEN REACTIE

Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring