the_truth_pixie
Boeken Emoties

The Truth Pixie

Door
op
16 juli 2019

Dat het leven ups en downs kent dat weten we allemaal. En het is voor ons volwassenen al een uitdaging genoeg om met onze eigen boosheid en verdriet om te gaan. Ondanks dat je nog niet de volwassen leeftijd hebt bereikt, betekent het niet dat je geen vervelende dingen meemaakt. Ook kinderen krijgen te maken met tegenslag. En hoe ga je daar dan mee om?

‘The Truth Pixie’ vertelt het verhaal van een ‘pixie’, een elfje dat net even anders is dan de andere elfjes. Ze kan namelijk alleen maar de waarheid vertellen. En dat is best lastig, want veel mensen kunnen niet zo goed met de waarheid omgaan. Ze voelt zich best eenzaam omdat ze zo anders is. Uit alle macht probeert ze zichzelf te verbergen, maar wie ze ook tegenkomt dat gaat niet zo goed…

Na haar aanvaring met een grote boze trol belandt ze ver van huis en ontmoet ze Aada, een meisje dat net zo verdrietig is als zijzelf. Dan komt Pixie tot de ontdekking dat, wat anderen zo vervelend vinden aan haar, ze juist mensen mee kan helpen. Zoals Aada.

Door haar te vertellen dat haar verdriet vandaag nog niet weg zal gaan. Maar dat het er mag zijn.

If everything was perfect, every single day, You’d never know the good from the just-about-okay.

Dat omdat haar leven nu zo verdrietig is, dat niet betekent dat het nooit beter zal worden. En dat er vast weer leukere momenten gaan komen. Aada is blij dat iemand zo eerlijk is. En Aada en Pixie worden de beste vriendinnen.

The Truth Pixie smiles from ear to ear, her first actual smile in over a year. Thank you Aada. Thanks for being you. Thanks for making me glad to be true.

thetruth_pixie

‘The Truth Pixie’ is een lief en grappig verhaal over hoe je leert te houden van jezelf, met alles wat je bent. En als je goed oplet, zitten er vele diepe lagen in dit verhaal. Een verhaal dat elk kind, van 0 tot 100, zou moeten lezen.

Nu maar hopen dat er snel een Nederlandse vertaling komt.

Matt Haig is de auteur van boeken als ‘Notes on a nervous planet’ en ‘Reasons to stay alive’ waarin hij open en eerlijk schrijft over depressie, eenzaamheid en hoe om te gaan met de uitdagingen van onze samenleving.

‘The Truth Pixie’ is niet het enige boek voor kinderen dat hij heeft geschreven. ‘A Boy called Christmas’ wordt door Netflix binnenkort verfilmd.

(Visited 1 times, 1 visits today)
TAGS
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN

GEEF EEN REACTIE

Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring