beslissende_momenten
Werk Zelfzorg

Beslissende momenten

Door
op
3 mei 2018

Wanneer we denken aan de beslissende momenten in onze geschiedenis zijn het vaak de grote gebeurtenissen die ons te binnen schieten. Het begin of het einde van een oorlog, de wisseling van de macht in een land waardoor vertrouwde omgangsvormen ineens niet meer lijken te bestaan of de momenten waarop grote groepen mensen bij elkaar kwamen en opstonden voor hun idealen.

Het zijn van die momenten die in ons geheugen staan gegrift. Momenten waarvan we jaren later nog precies kunnen vertellen waar wij waren en wat we op dat moment deden.

Momenten die ervoor hebben gezorgd dat we als samenleving een hele andere richting opgingen. Eentje die we niet zagen aankomen. Vanuit het niets verschijnend als een vork in de weg die ons dwong een keuze te maken; gaan we voor het een of gaan we voor het andere.

In ons eigen leven is het niet veel anders. Denk maar eens terug aan de afgelopen tien, twintig, dertig jaar van jouw leven. Wat zijn de momenten die beslissend voor jou zijn geweest?

May your choices reflect your hopes, not your fears ~ Nelson Mandela

Maar is het juist dat we die beslissende momenten niet zagen aankomen? Of…voelden we het toch al langer? Was er iets binnenin ons dat ons waarschuwde. Dat om onze aandacht vroeg misschien wel schreeuwde en ons keer op keer aanspoorde om even stil te staan bij die gevoelens. Om te voelen wie of wat in ons leven ons een goed gevoel geeft. En welke situaties en personen ons pijn doen en eigenlijk ongezond voor ons zijn.

De beslissende momenten in ons leven zitten niet in grote handelingen of wilde plannen. Ze zitten in twee kleine woorden.

Het moment dat je kiest tussen ja en nee.

 

Photo by Yeshi Kangrang on Unsplash

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
TAGS
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN

GEEF EEN REACTIE

Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring