You_by_recepgulec
Communicatie Werk

Laat zien wie jij bent

Door
op
23 mei 2014

Een salesgesprek is een leuke eerste kennismaking. Soms lijkt het net op een eerste date. Je wilt het beste van jezelf laten zien. Waar praat jij over tijdens die eerste ontmoeting? Ben je bezig met jezelf te vergelijken met anderen? Of durf je te laten zien wie jij bent?

Op zoek naar de klik

Je wilt graag met een partner samen werken en je gaat op zoek naar wie er het beste bij jou past. Je zoekt misschien een partner omdat je een project wil opzetten, je wilt iets kopen, een evenement organiseren, of er is een andere reden waarom je op zoek bent naar iemand.

De zoektocht begint en je komt vervolgens personen/organisaties tegen waar het op het eerste gezicht mee klikt en waarmee je gaat onderzoeken of het tot iets zou kunnen leiden. Je nodigt een aantal salesmanagers uit om mee kennis te maken en er volgt een eerste gesprek. Een leuk proces. Vertellen wie je bent en wat je graag zou willen. Wie is die ander? En, klopt het beeld wat je al hebt bij wat die ander vertelt en laat zien. Zou er meer kunnen inzitten voor jullie?

Jouw ‘60 minutes of fame’

Tijdens mijn zoektocht (een pitch) hoor ik met enige regelmaat steeds dezelfde vragen; “met wie praat je nog meer?” of “wat doen die anderen?” Het zijn vragen die mij steeds weer triggeren en, heel eerlijk, ook enigszins teleurstellen. Waarom is dat zo belangrijk? Er is namelijk een reden waarom ik jou uitgenodigd heb.

Omdat ik geïnteresseerd ben in jou, in jouw bedrijf. Dat kan zijn omdat je iets gezegd of geschreven hebt wat mij geraakt heeft, of omdat iemand anders positief over jou gesproken heeft. In ieder geval, ik heb ervoor gekozen om jou uit te nodigen, omdat ik op dat moment jou wil leren kennen, JOU!!

Het zijn jouw ‘60 minutes of fame’, jouw moment. Ga uit van je eigen kracht, waar jij voor staat. Laat zien wie jij werkelijk bent en wat jij kunt toevoegen. Als je dat op dat moment kunt laten zien, is het niet meer belangrijk ‘of er anderen’ zijn of ‘wie die anderen’ zijn.

Dus salesmanagers en projectmanagers, bedenk weer eens waarom je jouw vak gekozen hebt. Is het om het beste project of evenement ooit te realiseren? Om mensen te raken? Ja? Hou vast aan dat gevoel, aan de kracht die daarvan uit gaat en laat DAT zien! Komt het vast goed en volgt er vanzelf een tweede date, eh…ontmoeting.

(Visited 1 times, 1 visits today)
TAGS
OOK INTERESSANT OM TE LEZEN

GEEF EEN REACTIE

Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring