Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief.

Maar in onze samenleving vinden wij juist het tegenovergestelde. Liever vermijden we onze lastige emoties. We denken dat emoties voelen ons kwetsbaar maakt en soft is en dat sensitief zijn alleen iets voor vrouwen is.

Al lange tijd slaan we de plank volledig mis.

Onze negatieve houding ten opzichte van voelen heeft grote gevolgen voor onze samenleving (stress, stijgende percentages depressie en zelfmoord, vooral onder jongeren en mannen).

Er zijn veel mensen die een leven zijn gaan leiden voldoend aan hoe anderen denken dat het moet, terwijl het eigenlijk niet bij ze past. Ze zijn het contact met hun gevoel en hun verlangens kwijtgeraakt en wat moeilijk is zijn ze uit de weg gegaan. Hierdoor zijn ze ook hun stem en hun kracht kwijtgeraakt en dit beïnvloedt hun gevoel van eigenwaarde.

We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen zorgt. De afgelopen twee jaar zijn er nieuwe studies en nieuwe boeken verschenen die laten zien dat juist in het aangaan van onze lastige emoties de oplossing zit.

Dat is goed nieuws. Maar om te zorgen voor een echte verandering zijn er mensen nodig die dat laten zien.

lindavdkwast_gastlessenWorkshops en gastlessen

We hebben meer positieve voorbeelden nodig van volwassenen die over hun eigen gevoelens praten en die laten zien dat je zowel sensitief als sterk kunt zijn. Als vrouw én als man.

Daarom deel ik graag mijn ervaringen en praat ik openlijk over gevoelens, over àlle gevoelens.

En laat ik je zien dat sensitief zijn zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

 

 

 

Samen Sterk zonder Stigma

Als ambassadeur voor Samen Sterk zonder Stigma zet ik mij in het bijzonder in voor het project ‘Jeugd en Onderwijs’. Het is tijd dat we kinderen een ander verhaal vertellen en laten ervaren hoe belangrijk je emoties zijn.

 

Wil je meer weten over:

  • workshops
  • gastlessen
  • presentaties
  • lezingen

laat het mij weten op linda@lindavanderkwast.com

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring
Ambassadeur van
T-14-10 Ambassadeur_logo_oranje_kl
Instagram
Instagram did not return a 200.

Let's connect!