Online communiceren met gevoel voor ondernemers

Communiceren met andere mensen doen we allemaal. Doorgaans hebben we daar weinig problemen mee, weten we precies wat we willen zeggen en denken we niet na over de woorden die we willen gebruiken.

Zodra je als ondernemer wil (en moet) communiceren met klanten online wordt het in een keer een stuk lastiger. Weet je niet precies wat je moet vertellen en wanneer, en heb je moeite met het vormen van de juiste zinnen.

communicatie_die_raakt

Online communicatie verschilt niet zoveel van live communicatie. Elke vorm van online communicatie is in de basis nog steeds een gesprek tussen twee personen.

Een gesprek wordt een goed gesprek wanneer er iets gebeurt tussen twee mensen, wanneer er een verbinding tot stand komt. Die verbinding gebeurt door een stukje erkenning en door herkenning. Erkenning, door het gevoel dat je als lezer gezien en begrepen wordt. Herkenning, doordat de schrijver iets van zichzelf durft te laten zien.

We gebruiken ons hoofd bij het beoordelen van feiten en inhoud, maar we komen pas in beweging en gaan iets doen als we worden geraakt. Wanneer we iets voelen.

Ons hoofd heeft maar een beperkte capaciteit en ons denken is gevormd door onze eerdere ervaringen en de gedachten die wij daarover hebben ontwikkeld. Vaak handelen en spreken we vanuit patronen die we onszelf nauwelijks bewust zijn. Als mens beschikken wij nog over een andere kwaliteit: voelen!

Juist in deze technologische en snel veranderende wereld is open en echte communicatie met gevoel belangrijk.

communiceren_met_gevoel

Als schrijver en coach help ik jou met communicatie die open, echt en authentiek is. Door je teksten te leren schrijven vanuit gevoel en die passen bij wat jouw klanten nodig hebben. Ik leer je de do’s en don’ts van bloggen en hoe je omgaat met reacties op social media en je website.

Geïnteresseerd?

Op vrijdag 29 november geven Maartje Roozeboom van Tekstlinq en ik de 1-daagse workshop ‘Persoonlijke Schrijfstijl’ voor ondernemers.

Google bepaalt misschien wie jouw teksten ziet. Uiteindelijk is het nog steeds een mens van vlees, bloed en vooral gevoelens die jouw teksten leest en die beslist.

Rechten foto: Rawpixel via Unsplash

(Visited 1 times, 1 visits today)
Linda
Nederland

Sensitief zijn en je emoties voelen is sterk en positief. Maar in onze samenleving vinden wij vaak het tegenovergestelde. Al lange tijd slaan we de plank volledig mis. We komen er steeds meer achter dat niet voelen en niet over je gevoelens praten juist voor problemen als stress, depressies en ongezonde keuzes zorgt. En dat sensitief zijn een sterke eigenschap is waar we veel meer mee kunnen. Door mijn verhalen te delen wil ik je laten zien dat sensitief zijn en je lastige emoties aangaan zoveel sterker is dan niet voelen en dat we als sensitief mens (wat we allemaal zijn) gewoon mogen Zijn.

Lin-Spiratie

ENGLISH BLOG
Some of my stories are also available in English.
CATEGORIEEN
Privacyverklaring
Ambassadeur van
T-14-10 Ambassadeur_logo_oranje_kl
Instagram
Instagram has returned invalid data.

Let's connect!